WARSZTATY ARTYSTYCZNE DLA DZIECI!

WARSZTATY ARTYSTYCZNE DLA DZIECI

poniedziałek, 12 maja 2014

posadzone zioła

Szałwia: jest to idealny dodatek do tłustych mięs, takich jak: wieprzowina, gęsi i kaczka.
Tymianek:  nadaje głębi smaku wszelakim zupom, gulaszom i zapiekankom oraz niemal każdej potrawie zawierającej mięso.
Oregano: najczęściej używane jest z pieczonymi, smażonymi lub grillowanymi warzywami, mięsem i rybami.
Bazylia: jest ona idealnym uzupełnieniem  pomidorów (często określana jest jako "zioło pomidorowe"). 
Melisa: świeże liście można dodać do potraw zarówno słodkich jak i pikantnych w celu nadania im wyjątkowego orzeźwiającego smaku. 
Mięta: kilka posiekanych liści nadaje odświeżający smak sałatom i sosom sałatkowym.







 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

09 10 11 12
Blogging tips